به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي جنتي امشب در نخستين نشست فعالان حوزه رسانههاي ديجيتال که در محل تالار وحدت برگزار شد، ضمن ابراز خرسندي از حضور در جمع صاحبنظران حوزه رسانههاي ديجيتال اظهار داشت، اگر امروز بگويم فناوري اطلاعات نقش اساسي و پايهاي در توسعه کشورها دارد، سخني به گزاف نگفتهام.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: امروز بيشتر کشورهاي پيشرفته از اين فناوري استفاده ميکنند و آثار عظيم آن را در توسعه کشور خودشان و همچنين در رشد توليد ناخالص ملي به خوبي مشاهده ميکنند.
وي ادامه داد: علاوه بر آن نقشي که امروز فناوري اطلاعات در قدرت کشورها و سلطه آنها بر ديگران دارد حائز اهميت است.
وي با اشاره به کتابي که در دو دهه گذشته با عنوان جابجايي قدرت منتشر شده بود، بيان داشت: در آن زمان اين بحث مطرح بود که يک روز قدرت در قدرت نظامي و چنگ و دندان نشان دادن به ديگران است و سپس قدرت اقتصادي مطرح شد و امروز نيز کسي ميتواند اعمال سلطه به ديگران داشته باشد که از اطلاعات بيشتري برخوردار باشد.
وي يادآور شد: آمريکا به عنوان کشوري که بيشترين بهره را ميبرد از اين فناوري در جهت سلطه به ديگران استفاده ميکند و از طريق شنود مکالمههاي سران اطلاعات آنها را به دست ميآورد در جهت منافع ملي خود استفاده ميکند.
وزير ارشاد با بيان اينکه حوزه فناوري و رسانههاي ديجيتال در سه بخش سختافزار، نرمافزار و محتوايي خلاصه ميشود ادامه داد: نقش کشور در حوزه سختافزار معادل صفر است اين در حالي است که در حوزه نرمافزار با پيشرفت اندکي روبروست البته در حوزه محتوايي قابل قبولتر است.
جنتي در ادامه سخنان خود متذکر شد: اهميت اين حوزه به ميزاني است که مقام معظم رهبري دستور تأسيس شوراي عالي فضاي مجازي را با مجموعهاي از وظايف و مسئوليتها صادر کردند و امروز مرکز ملي فضاي مجازي عهدهدار اجراي مصوبات اين شورا است.
اين عضو کابينه دولت يازدهم بيان داشت: اينکه شورا طي دو سال گذشته چه ميزان موفق بوده بحث جداگانهاي دارد اما اهداف تعريف شده، اهداف بلندي است. برخي فکر ميکنند که هدف از تشکيل اين شورا نقاط سلبي است و همچنين ايجاد نوعي فيلترينگ در فضاي مجازي است اما بر اساس دستورالعمل بايد گفت که نقاط مثبت آن بيشتر است.
وزير ارشاد با بيان اينکه بحث محتوايي در اين شورا جايگاه ويژهاي دارد، گفت: امروز انتقال آزاد اطلاعات به راحتي صورت ميگيرد و ما نيز چارهاي نداريم جز اينکه اين اتفاق را تسهيل و از آن بهرهبرداري کنيم.
جنتي با بيان اينکه فيلترينگ نميتواند جلوي دسترسي آزاد اطلاعات را بگيرد، گفت: در اين خصوص همچنين راههاي ديگر براي ممانعت از ارتباط با دهکده جهاني نميتواند موثر باشد. بر همين اساس چارهاي نداريم که به توليد محتوا بپردازيم.
وي با بيان اينکه در حوزه شبکههاي تلويزيوني آنچه که با آن مواجه هستيم ايجاد پارازيت است، افزود: جلوگيري از دسترسي به شبکههاي ماهوارهاي، ممانعت از نصب ديشها و ريسورها نميتواند تأثيري در شرايطي که ما داريم بگذارد بنابراين بايد به فکر ديگري باشيم.
اين مقام مسئول اظهار داشت: بايد در حوزه توليد تلويزيون به سمت فعاليتهاي ايجابي برويم و با توليد بهتر و جذابتر بتوانيم مانع از رجوع مردم به ماهوارهها بشويم.
جنتي ادامه داد: همچنين در حوزه رسانههاي ديجيتال بايد بتوانيم از فرهنگ بومي پاسداري کنيم.
وي به فرموده مقام معظم رهبري اشاره کرد و گفت: در اين کارزار اگر ما به توليد محتوا بپردازيم هيچگاه زيان نخواهيم ديد.
وزير ارشاد با بيان اينکه امروز رسانههاي برخط تا چه اندازه در انتقال فکر و انديشه و محتوا ميتوانند مؤثر واقع شوند، گفت: ايران داراي منابع قدرتمندي در اين حوزه است.
وي در ادامه با بيان اينکه هماکنون 330هزار شبکه بانکي، 350 دانشگاه و همچنين بسياري از نهادها و دستگاهها با 81هزار کيلومتر فيبر نوري بين شهري و 30هزار کيلومتر فيبر نوري درونشهري به اين شبکهها متصل شدهاند ادامه داد: ضريب تلفن همراه در کشور 120درصد است.
وزير ارشاد با بيان اينکه تعداد دامنههاي ir ار مرز 400 هزار گذشته است،بيان داشت:هماکنون به ميزان 400 ميليون دلار صادرات نرمافزار داريم.
وي با بيان اينکه يکي از سياست هايي که در اين دولت دنبال مي شود واگذاري مسائل و امور به بخش خصوصي است، ادامه داد: ما به هيچ عنوان دنبال تصديگري و دخالت نيستيم و کار ما فقط سياست گذاري و حمايت و همچنين نظارت است.
نجفي در ادامه يادآور شد: حضور در صحنههاي جهاني وتوسعه صادرات در حوزه رسانهها ديجيتال جزء سياستهاي روشن و مشخص وزارت ارشاد است.
وي بيان داشت: بنده در صدد هستم تا 4 الي 5 محور اساسي را در حوزه تصدي خود انجام دهم که يکي از موارد اقتصاد فرهنگ و هنر است.
وزير ارشاد ادامه داد: بايد تلاش شود فعالان اين حوزه روي پاي خود بايستند،جاي تاسف دارد که بسياري از شرکت هاي فعال در اين حوزه ورشکسته شدند.
اين عضو کابينه دولت يازدهم در ادامه سخنان خود گفت: دولت بايد با تمام توان کمک کند تا کساني که به اين عرصه ورود پيدا ميکنند، با قدرت پيش بروند.
وي بيمه شخصي، بانک تخصصي، صندوق ضمانت توسعه فعاليتهاي فرهنگي و همچنين حق ماليکت معنوي را از مطالبات به حقي دانست که وزارت ارشاد بايد پيگيري کند.
وي بيان داشت: در حراج کريستي 40 اثر ايراني برده شد که 36 نفر ايراني در آن شرکت کردند که در اين ميان 32 اثر ايراني به ارزش 3 ميليون دلار به فروش رسيد،اين در حالي است که 142 اثر به مبلغ 10 ميليون دلار به فروش رسيدند.
وزير ارشاد همچنين به خريد 400 ميليون توماني يک اثر توسط بانک صادرات اشاره کرد که اين اثر در امارات به ارزش 2 ميليون و 800 هزار دلار به فروش رسيد.
نجفي ادامه داد: در بحث رسانههاي ديجيتال مشکل داريم در عين حال که قانون ديده شده اما ميزان تخلفات قابل توجه است.
وي با بيان اينکه بسياري از آثار در خارج از کشور به صورت غيرقانوني عرضه ميشوند، گفت:هنوز نظام درباره قوانين مالکيت معنوي به نقطه روشني نرسيده است و از اين ناحيه ضررهاي زيادي ميبينيم.
وي با انتقاد از موازي کاري خاطرنشان کرد: هماکنون در برخي از حوزه ها و دستگاهها از جمله وزارت ارشاد حتي در داخل معاونتها با موازي کاري روبرو هستيم که بايد حل و فصل شود.
منبع:فارس